ΓυναικοΜαιευτική Κλινική

Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική είναι εγκατεστημένη στο Γ.Ν. Έδεσσας. Περιλαμβάνει μια πτέρυγα με 16 κλίνες κατανεμημένες σε τρίκλινα δωμάτια με ατομικό WC  και το Μαιευτήριο όπου γίνονται οι τοκετοί και οι καισαρικές τομές. Η κλινική εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση και δέχεται μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά από ολόκληρο τον δήμο Έδεσσας και το Ν. Πέλλας καθώς από όμορους νομούς.

Μαιευτήριο
IMGP0005Το Μαιευτήριο διαθέτει 2 σύγχρονες Αίθουσες Τοκετών και 1 Μαιευτικό χειρουργείο για Φυσιολογικούς Τοκετούς και Καισαρικές Τομές. Οι αίθουσες τοκετών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονες κλίνες τοκετού - καρδιοτοκογραφία - τραπέζι ανάνηψης νεογνών- παροχή οξυγόνου και ατομική τουαλέτα. Σε άμεση διάθεση βρίσκονται σύγχρονες συσκευές συκιουλκίας.
Η αναισθησιολογική κάλυψη του Μαιευτηρίου είναι πλήρης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Τα νεογνά που χρήζουν ειδική φροντίδα λόγω πρόωρου τοκετού ή άλλων ιατρικών καταστάσεων αντιμετωπίζονται στην Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών, η οποία είναι συνέχεια του Μαιευτηρίου, εώς ότου μεταφερθούν σε κάποια εντατική μονάδα νεογνών.

Πτέρυγα Γυναικολογίας
IMGP0009Στην πτέρυγα της γυναικολογίας εισάγονται και νοσηλεύονται οι γυναίκες με επείγοντα γυναικολογικά προβλήματα που χρήζουν νοσηλείας. Επίσης νοσηλεύονται ο προγραμματισμένες περιπτώσεις πριν από την χειρουργική επέμβασή τους και κατά τη μετεγχειρητική περίοδο .Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται  στην πτέρυγα γυναικολογίας.
Το γυναικολογικό χειρουργείο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το μαιευτικό χειρουργείο και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα για κλασικές επεμβάσεις.
Το νοσοκομείο διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας για την υποστήριξη των σοβαρότερων περιστατικών.
Στην κλινική νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά στα οποία πραγματοποιείται ο απαραίτητος κλινοεργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να σταδιοποιηθούν και να προχωρήσουν σε θεραπευτική αντιμετώπιση σε κάποιο μεγαλύτερο ίδρυμα.

Πτέρυγα Μαιευτικής
Σε αυτή την πτέρυγα νοσηλεύονται όλες οι έγκυες με γενικότερα προβλήματα υγείας ή αυτά που προκύπτουν από την κύηση τους. Επίσης σ’ αυτή εισάγονται και οι επίτοκες μέχρι να περάσουν στην ενεργό φάση του τοκετού.
Στο τμήμα λεχωίδων νοσηλεύονται οι λεχωίδες μετά τις πρώτες δύο ώρες από τον τοκετό. Επίσης φιλοξενούνται τα νεογνά δίπλα στις μητέρες τους (rooming in) για την καλύτερη προώθηση του μητρικού θηλασμού με την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού.

Μαιευτικά-Γυναικολογικά Εξωτερικά Ιατρεία
IMGP0013Λειτουργούν κάθε Τρίτη Τετάρτη Παρασκευή κατόπιν ραντεβού καθώς και τα επείγοντα με ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς. Τα ιατρεία διαθέτουν μηχανήματα υπερηχογραφίας τόσο με κοιλιακή όσο και διακολπική κεφαλή.
Στο μαιευτικό ιατρείο εξετάζονται όλες οι έγκυες γυναίκες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού καθώς και όλα τα επείγοντα μαιευτικά περιστατικά, ενώ προσδιορίζεται και ο περαιτέρω έλεγχος αν και όπου κρίνεται απαραίτητο.
Στο γυναικολογικό ιατρείο εξετάζονται τα προγραμματισμένα αλλά και επείγοντα γυναικολογικά περιστατικά, γίνεται λήψη test-pap προγραμματισμός για μαστογραφία και οστική πυκνότητα.

Στελέχωση Κλινικής
2 Ειδικοί Μαιευτήρες Γυναικολόγοι
5 Ειδικευόμενοι Ιατροί
Κάλυψη 4 Ειδικών Ιατρών του Γ. Ν. Έδεσσας
13 Μαίες

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.