Καρδιολογική Κλινική

echoΣτο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας λειτουργεί από το Μάρτιο του 1988, με την  μεταστέγαση του Νοσοκομείου μας στο καινούργιο κτίριο  που βρίσκεται τώρα, η Καρδιολογική Κλινική. Είναι στον 3ον όροφο και διαθέτει  8 κρεβάτια ενώ η Στεφανιαία μονάδα έχει 5 κρεβάτια (συνολικά 13 κρεβάτια). Η κλινική είναι ανεπτυγμένη σε επιφάνεια συνολικού εμβαδού 180  τ.μ. Ο αρχικός οργανισμός δεν προέβλεπε Στεφανιαία Μονάδα-Μονάδα Εμφραγμάτων και περιλάμβανε μόνο Καρδιολογική κλινική με 11 κρεβάτια. Το 1999 αναπτύχθηκε   η Στεφανιαία Μονάδα- Μονάδα Εμφραγμάτων, με την συγχώνευση 2 θαλάμων της Καρδιολογικής κλινικής  και με την προσθήκη ενός  θαλάμου από την Παιδιατρική κλινική,  η κλινική απέκτησε την σημερινή της μορφή.
Το τμήμα καλύπτει με τον άρτιο εξοπλισμό του, τις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής των δήμων  Έδεσσας,  Σκύδρας και Αριδαίας, που πάσχουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα. Με την συνδρομή της Διοίκησης, των Γιατρών, του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, γίνεται προσπάθεια να προσφερθούν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας  των ασθενών σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον. Κυρίως  όμως γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας αυτών, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους της ιατρικής επιστήμης.
Η Καρδιολογική κλινική και η  Στεφανιαία Μονάδα - Μονάδα εμφραγμάτων, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτει συνολικά 13 κλίνες , από τις οποίες οι πέντε (5) βρίσκονται σε ενιαίο χώρο και αποτελούν την Μονάδα Εμφραγμάτων , όπου και νοσηλεύονται ασθενείς οι οποίοι είναι σε βαρεία κλινική κατάσταση ή έχουν ανάγκη από συνεχή 24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων και συσκευών (κεντρικός υπολογιστής της μονάδας εμφραγμάτων, απινιδωτές, προσωρινοί βηματοδότες κ.λ.π.). Οι υπόλοιπες κλίνες κατανέμονται σε ένα δίκλινο και δύο τρίκλινους θαλάμους, για ελαφρότερα πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι και παρακολουθούνται συνεχώς.


ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Λειτουργούν τις 4 ημέρες την εβδομάδα  τακτικά Καρδιολογικά Ιατρεία από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή  και  ώρα 8:30 το πρωί μέχρι η ώρα 14:00 το μεσημέρι και προγραμματίζονται κάθε φορά 15 ραντεβού προς εξέταση.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
1. Εργαστήριο Υπερηχοκαρδιογραφίας για Διαθωρακικά  Υπερηχοκαρδιογραφήματα
2. Εργαστήριο Δοκιμασίας Κόπωσης
3. Εργαστήριο 24ωρης Καταγραφής και Ανάλυσης Ηλεκτροκαρδιογραφήματος ( ΗΟLTER) και αρτηριακής πίεσης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
test kopΗ Στεφανιαία μονάδα είναι  εξοπλισμένη  με 5 σύγχρονα  Monitor που είναι συνδεδεμένα με Κεντρική μονάδα. Υπάρχουν επίσης στο τμήμα μεταξύ άλλων 2 απινιδωτές, 4 Ηλεκτροκαρδιογράφοι, 5 αντλίες έγχυσης υγρών, 3 παρακλίνια  Monitor  και 2 προσωρινοί βηματοδότες (ο 1 είναι τουλάχιστο 20 ετών, παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και χρήζει αντικατάστασης).
Επίσης υπάρχει πλήρης εσωτερική μηχανοργάνωση της κλινικής με  οκτώ  Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και  πέντε εκτυπωτές.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Η Προϊσταμένη της κλινικής: Έχει την ευθύνη για την καλή λειτουργία του τμήματος που προΐσταται, τη σωστή παροχή φροντίδας στους ασθενείς και την ακριβή τήρηση των ιατρικών οδηγιών.
Φροντίζει για τον εφοδιασμό του τμήματος με φάρμακα και άλλο υλικό καθώς και για τη σωστή χρήση, τη συντήρηση και την διαφύλαξη αυτών.
Επισκέπτεται καθημερινά τους ασθενείς, δίνει τις απαραίτητες οδηγίες και επικοινωνεί με άλλες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Παρευρίσκεται στην επίσκεψη των ιατρών και φροντίζει για την σωστή συμπλήρωση της κάρτας νοσηλείας .
Καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας και κάνει προγραμματισμό των κανονικών αδειών.
Ενημερώνεται και καθοδηγεί σχετικά το προσωπικό για τις εξελίξεις της νοσηλευτικής και τεχνολογίας.
Είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Διοίκησης, του Διοικητού και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Εκτελεί όλες τις νοσηλευτικές πράξεις που αφορούν την ατομική υγιεινή, την καθαριότητα και την υποβοήθηση οργανικών λειτουργιών.
Είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση των ιατρικών οδηγιών ως προς την χορήγηση φαρμάκων από όλες τις οδούς, τις μεταγγίσεις, την τεχνητή διατροφή, περιποίηση κατακλίσεως, καθετηριασμούς, φλεβοκεντήσεις, προετοιμασία ασθενών για εξετάσεις, επεμβάσεις, ιατρικές πράξεις κτλ.
Στηρίζουν ψυχολογικά, προετοιμάζουν, καθοδηγούν και εκπαιδεύουν τους ασθενείς και συγγενείς.
Συμμετέχουν γενικά σε όλες τις δραστηριότητες και ιδιαιτερότητες του τμήματος όπου εργάζονται
Παράδοση-παραλαβή της κίνησης του τμήματος.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Ενδοκλινικά μαθήματα ειδικευομένων
-Πραγματοποιούνται βάσει του εκπαιδευτικού  προγράμματος  και γίνονται κάθε Τετάρτη ώρα 13,00 έως 14.00.
-Κατά την διάρκεια της επίσκεψης γίνεται παρουσίαση και κλινική εξέταση του ασθενούς από τον υπεύθυνο ειδικευόμενο.
-Συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών ή των περιστατικών που έγιναν Διακομιδή σε Τριτοβάθμια νοσοκομεία.
-Βιβλιογραφική ενημέρωση.
-Εκπαίδευση στα ιατρικά μηχανήματα της κλινικής και εκτέλεση εξετάσεων σε ασθενείς.
-Αντιμετώπιση μεγάλου φάσματος επειγόντων περιστατικών κατά την διάρκεια της εφημερίας των.
Ο σημαντικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην  κλινική μας, ο μεγάλος αριθμός εκτέλεσης εξετάσεων στα εργαστήρια   και η μηχανοργάνωση που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια  αποτελούν άριστο υλικό στατιστικής και επιστημονικής έρευνας.

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.