"Η φύση με έκανε σπάνιο, αλλά δεν είμαι μόνος-η.."

 rarediseasday

 «H φύση με έκανε σπάνιο, αλλά δεν είμαι μόνος-η….»
   Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων (28 Φεβρουαρίου 2014) οι μαθητές του Α΄ έτους της ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας έστειλαν το δικό τους μήνυμα υποστήριξης σε όλους τους πάσχοντες σπανίων παθήσεων και τους φροντιστές τους (οικογένειες  πασχόντων ή και επαγγελματίες υγείας) :Απλώνουμε χέρι βοηθείας και προσφέρουμε με κάθε δάχτυλο μας την αγάπη, φροντίδα ,κατανόηση και ικανοποίηση των αναγκών υγείας σας,  υποστηρίζουμε  την κοινωνικοποίηση και τον αποστιγματισμό σας, συμμετέχουμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης της κοινότητας  και επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στα δικαιώματα σας για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και τη θεραπεία, αναζητούμε την επικαιροποημένη γνώση για τα νοσήματα σας, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε την επιθυμία σας να απελαύνετε στη ζωή .
Εσείς οι πάσχοντες από μια σπάνια πάθηση είστε το επίκεντρο των προσπαθειών  μας και μέσω αυτών σκοπό έχουμε να σας ενδυναμώσουμε και να σας ενεργοποιήσουμε να  συμμετέχετε  στη διαχείριση της ασθένειας σας.
Ενωμένοι, εσείς και εμείς, για μια καλύτερη φροντίδα.  
Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές  Προληπτικής Ιατρικής- Αγωγή Υγείας» από την εκπαιδεύτρια κα. Τσουγένη Αικατερίνη, ΤΕ/Msc Επισκέπτρια Υγείας και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και στη Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.-Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS), προκειμένου να συμπεριληφθεί στις εγκεκριμένες εθνικές δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.