Δράσεις για την προστασία της τρίτης ηλικίας

Τον έγκαιρο εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων, συστήνει το Κέντρο  Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως μέτρο πρόληψης έναντι της έξαρσης του ιού της γρίπης. Η ανάπτυξη δράσεων  αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της γρίπης έχει αναγνωριστεί και αποτελεί ετήσια αναγκαιότητα  του Π.Ο.Υ και  το Υ.Υ.Κ.Α.
Με πρωτοβουλία του τμήματος Επισκεπτών-τριών Υγείας του Γ.Ν. Έδεσσας και συνεργασία με το προσωπικό του γηροκομείου, την Τετάρτη 16/10/2013 διενεργήθηκε  αντιγριπικός και κατά του πνευμονόκοκκου εμβολιασμός, στους ηλικιωμένους του γηροκομείου, στο Κλεισοχώρι Έδεσσας .Εμβολιαστικό συνεργείο αποτελούμενο από Ιατρούς και Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν. Έδεσσας κατόπιν κλινικής εξέτασης και λήψης ατομικού ιστορικού υγείας εμβολίασε τους  21 διαμένοντες του γηροκομείου. Προγραμματίσθηκε άμεσα  ο έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης και η διενέργεια προβλεπόμενων εμβολιασμών για το απασχολούμενο   προσωπικό – σύμφωνα με τις συστάσεις  του  Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Ενηλίκων. Επίσης δρομολογήθηκε και η ανάπτυξη δράσης ευαισθητοποίησης για την πρόληψη διασποράς της γρίπης στους διαμένοντες και το προσωπικό  του γηροκομείου.
                                                                      ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                               ΓΕΝ.ΝΟΣ. ΕΔΕΣΣΑΣ

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.