Λέπρα: Ένα "ιστορικό μάθημα" Προαγωγής Υγείας

Λέπρα: Ένα "ιστορικό μάθημα" Προαγωγής Υγείας


Ενημέρωση των μαθητών του Α’ έτους της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Έδεσσας, σχετικά με την ασθένεια της λέπρας, πραγματοποίησε η εκπαιδεύτρια Τσουγένη Αικατερίνη ΤΕ /Msc Επισκέπτρια Υγείας, στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές Προληπτικής Ιατρικής-Αγωγή Υγείας».
Με την πρωτοβουλία αυτή καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι επαγγελματίες υγείας- πτυχιούχοι και εκκολαπτόμενοι- στη προαγωγή υγείας της κοινωνίας, γιατί «η λέπρα κοντεύει να εξαφανισθεί , όμως η μάχη δεν έχει ακόμη πλήρως κερδηθεί».
“Για τις κοινωνικές ασθένειες όπως η λέπρα, η φυματίωση, ο αλκοολισμός, κλπ, ισχύει ο κανόνας: Οι εξάρσεις και οι υφέσεις τους μέσα στην Ιστορία, οφείλονται στην μεταβλητότητα των κοινωνικών συνθηκών ,που αποτελούν και τον θρίαμβο της κοινωνικής ιατρικής και της δημόσιας πολιτικής υγείας. Έξοχο παράδειγμα η φυματίωση που όλοι πιστέψαμε πριν 30 χρόνια ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκληρωτική της εξαφάνιση. Για να επιστρέψει στις ημέρες μας πιο επιθετική και αδυσώπητη από ποτέ, με μεγάλες αντιστάσεις στα σύγχρονα αντιφυματικά”, σημειώνει σχετικά η κα.Τσουγένη.

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.