Δ.ΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Έδεσσας

IMG 0486

 

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – Δ.Ι.Ε.Κ. του Ν.4186/2013 αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ιδρύθηκε στο ΓΝ.ΕΔΕΣΣΑΣ » το 2015.
Λειτουργεί ως Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση με την ειδικότητα "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας¨ της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας και απευθύνεται σε αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στεγάζεται σε οίκημα του νοσοκομείου στο κέντρο της Έδεσσας και διαθέτει χώρους με άρτια υλικοτεχνική υποδομή όπως:
•    Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας – σύνδεση με internet.
•    Εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα.
•    Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας, διδακτικοί χάρτες, προπλάσματα.
•    Βοηθητικούς χώρους

                                                                                                                             proplasma


Στόχος μας είναι:

- η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών ώστε οι καταρτιζόμενοι μας να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες  με κύριο γνώμονα την επαγγελματική τους καταξίωση και σταδιοδρομία .
- να προετοιμάσουμε τον  Βοηθό Νοσηλευτή ο οποίος θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες εργασιακές απαιτήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα μαθήματα διδάσκουν εκπαιδευτές/νοσηλευτές και ιατροί του νοσοκομείου μας με γνώσεις και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  του ΔΙΕΚ  με  το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Το ΔΙΕΚ συνεργάζεται στενά με το Νοσοκομείο καθώς εκτός των άλλων υποστηρίζει την Πρακτική Άσκηση των καταρτιζόμενων η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά στους φυσικούς χώρους του Νοσοκομείου.
Οι εκπαιδευόμενοι καταρτίζονται βάση του αναλυτικού τους προγράμματος.
 Η Κατάρτιση πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και συμμετέχουν σε αυτή καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους που προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος και εγγυώνται την μεγιστοποίηση των ικανοτήτων των εκπαιδευομένων.

Η Νοσηλευτική Διεύθυνση, το Νοσηλευτικό Προσωπικό, αλλά και το ιατρικό, συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, και μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους εκπαιδευόμενους, και στηρίζουν πάντοτε τις προσπάθειές τους.
Οι καταρτιζόμενοι ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και συμμετέχουν ουσιαστικά ως Βοηθοί Νοσηλευτές στην κλινική Νοσηλευτική,  δίπλα σε έμπειρους επαγγελματίες γνωρίζοντας έτσι το αυριανό επαγγελματικό τους περιβάλλον, πάντοτε με την καθοδήγηση και συμβουλευτική παρέμβαση των εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ.

ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο  ΔΙΕΚ και τα 5 εξάμηνα Σπουδών-  λαμβάνουν Βεβαίωση  Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).
ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΒΕΚ δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-1998 με το οποίο ενσωματώθηκε στο Ελληνικό δίκαιο η οδηγία: 92/51/Ε.Ο.Κ.).
ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Η απόκτηση του Διπλώματος  μετά τις εξετάσεις πιστοποίησης παρέχει τη δυνατότητα να λάβουν   Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Αγορά εργασίας
Οι απόφοιτοι μπορούν να απευθύνονται για επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Μπορούν να αναζητήσουν εργασία ενδεικτικά σε:
– Νοσηλευτικές Μονάδες  του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα
– Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
– Δομές Υγείας στους Δήμους (βοήθεια στο σπίτι)
– Υγειονομικούς σταθμούς
– Κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ
– Οίκους ευγηρίας
– Κέντρα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες
– Ως ελεύθερος επαγγελματίας στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι υπό ιατρική παρακολούθηση.

 

diek hands

 

© 2020 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ | Υλοποίηση Τμ. Πληροφορικής Νοσοκομείου Έδεσσας | Δήλωση Προσβασιμότητας Template designed by olwebdesign.